Росіяни під час "реконструкції" Драмтеатру у Маріуполі зруйнували усі скульптури (фото)

Під час так званої "реконструкції" Драмтеатру у Маріуполі окупанти знищили усі скульптури. Вони вціліли навіть під час бомбардувань у березні 2022 року, проте рашисти не змогли їх зберегти під час відбудови.

Про це повідомила прес-служба Маріупольської міської ради.

"Під час так званої відбудови маріупольського Драмтеатру знищені скульптури, які були окрасою будівлі. Як повідомляють окупаційні ресурси, це сталося в результаті обвалу карниза фронтону", — йдеться у повідомленні.

Так, скульптури, які вціліли після російського бомбардування драмтеатру, були остаточно втрачені внаслідок жахливої недбалості та безвідповідальності окупантів.

Фото: Маріупольська міська рада

Фото: Маріупольська міська рада

У міській раді нагадали, що окупанти обіцяють наступного року закінчити "реконструкцію" театру та показувати вистави. Таким чином рашисти хочуть змусити маріупольців забути про злочини Росії.

Варто зазначити, що 16 березня 2022 року росіяни скинули дві авіабомби на театр. Тоді великими літерами перед закладом було написано "ДІТИ". В цей час у будівлі ховалися сотні маріупольських родин із дітьми. 

Нагадаємо, раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що у тимчасово окупованому Маріуполі осійські загарбники руйнують археологічну пам'ятку п'ятого тисячоліття до нашої ери — курган "Дід".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 20:30