Фото: росЗМІ

Росіяни підсилюють Курську область, перекидаючи війська з Півдня України, — ЗСУ

Російське командування переміщує військові підрозділи, зокрема, з Придніпровського напрямку на Курський. Проте кількість штурмів окупантів на Півдні України різко зросла.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Є переміщення із, зокрема, Придніпровського напрямку, і не тільки з цього напрямку, ворожих підрозділів, деяких батальйонів, інших частин на інші напрямки, очевидно, що і на Курський також, де у росіян зараз найбільше дірок в обороні", — підкреслив Лиховій.

Речник також повідомив, що коли на Придніпровському напрямку було багато окупаційних військ, то штурмових дій з боку агресора було менше. Але після того, як загарбники почали перекидати свої війська, зокрема на Курський напрямок, їхня активність на лівому березі Дніпра різко зросла.

"Я думаю, що має минути кілька днів, щоб зрозуміти, чи це були російські показові дії — коли вони хочуть показати нібито, що попри зменшення їхніх оборонних порядків, вони спроможні атакувати й далі. Чи це, можливо, якийсь інший задум", — резюмував Дмитро Лиховій.

Нагадаємо, за даними AFP, тисячі українських військовослужбовців беруть участь в операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії шляхом виявлення її слабких сторін. При цьому в України немає намірів здійснити анексію захоплених територій країни-агресора.

Своєю чергою партизанський рух "Атеш" повідомив, що Російська Федерація перекидає військовослужбовців 810 окремої бригади морської піхоти в Курську область. Саме цей підрозділ мав підсилити наступ загарбників на Покровському напрямку.

Як зазначає The Insider, російське міноборони публікує ролики, які мають свідчити про успіхи російської армії на Курському напрямку в боях з українськими військами. При цьому викладені агресором відео були зняті давно і в інших локаціях.

За інформацією російської влади, у Курській області під контролем Збройних сил України перебуває 28 населених пунктів, де проживає близько двох тисяч осіб. Про них наразі немає жодної інформації.

Своєю чергою аналітики DeepState повідомили, що за їхніми підрахунками, орієнтовно 44 населених пункти Силам оборони вдалося звільнити та ще в 10 статус невідомий.

Під час вечірнього відеозвернення 12 серпня президент Володимир Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2024 23:52