Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбивають атаки окупантів на 10 напрямках: де тривають інтенсивні бої

З початку поточної доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 80. Станом 16:00 12 серпня бої тривають на кількох ділянках. Найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку. Сили оборони стримують натиск і дають рішучу відсіч загарбникам.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Обстріли рашистів

Від цинічних обстрілів із території Російської Федерації найбільше страждають прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Рашисти з артилерією та мінометів обстріляли райони населених пунктів Мала Слобідка, Покровка, Угроїди, Бояро-Лежачі, Блешня. До того ж росіяни завдали 16 авіаударів. Зокрема, по Запсіллю, Могриці, Вакалівщині, Глухову, Вільшанці, Сінному, Великій Рибиці, Партизанському, Юнаківці та Локні.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку противник здійснив три атаки біля Тихого та Вовчанська, де досі триває один бій.

На Куп’янському напрямку відбулося шість боєзіткнень, зокрема, в районах Берестового, Стельмахівки, Глушківки та Новоосинового. Чотири бої завершено, два ще продовжуються.

На Лиманському напрямку ворог 17 разів штурмував позиції ЗСУ неподалік Макіївки, Невського, Тернів та Торського. Сили оборони зупинили усі атаки росіян.

На Сіверському напрямку впродовж дня точилися три бої. Загарбницька армія наступала у бік Верхньокам’янського та Спірного, де зазнала поразки.

На Краматорському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень неподалік Часового Яру та Богданівки. Два бої завершено, ще три — продовжуються.

На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до восьми. Ворог наступав біля Залізного та Торецька. Половину атак відбито, ще чотири бої тривають. Крім цього, загарбники завдали 12 авіаударів, скинувши 22 КАБи по районах Неліпівки та Торецька.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Калинове, Суха Балка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне та Скучне. Українські захисники стримують натиск військ РФ та відбили 19 атак з 25 розпочатих ворогом. Також ворог вдарив НАРами по Олександрополю.

На Курахівському напрямку загарбники п’ять разів безуспішно атакували поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку противник також п’ять разів штурмував позиції ЗСУ біля Водяного, Костянтинівки та Вугледару. Три атаки відбито, два бої ще продовжуються. Ситуація тут під контролем українських військ. Крім цього, залучивши авіацію, ворог вдарив трьома КАБами у район Водяного й запустив декілька НАРів по Новодонецьку.

На Придніпровському напрямку росіяни зазнали поразки, тричі атакуючи оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра.

На інших напрямках фронту особливих змін не зафіксовано.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 12.08.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 592000 (+1080) осіб ліквідовано;
  • танків — 8450 (+3);
  • бойових броньованих машин — 16368 (+5);
  • артилерійських систем — 16728 (+65);
  • РСЗВ — 1146 (+3);
  • засоби ППО — 919 (+1);
  • літаків — 366;
  • вертольотів — 328;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 13472 (+73);
  • крилаті ракети — 2426 (+1);
  • кораблі/катери — 28;
  • підводні човни — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 22590 (+66);
  • спеціальна техніка — 2801 (+1).

Нагадаємо, раніше в ОТУ "Харків" заявляли, що у Вовчанську Харківської області війська країни-агресорки перегрупували штурмові загони. Таким чином рашисти готуються до штурмових дій у місті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2024 17:03