Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Росіяни планують залучати підлітків до виробництва "шахедів"

Росія планує масово залучили до виробництва "шахедів" підлітків. Йдеться про неповнолітніх з республіки Татарстан.

Як повідомляє Центр національного спротиву, активісти групи "Кібер Спротив" передали документи, які підтверджують черговий зухвалий злочин російського агресора — залучення неповнолітніх цивільних осіб до виробництва зброї.

Відомо, що серед отриманих документів є списки зарахованих на навчання в "Алабуга Політєх" підлітків, їхні паспорти та згоди батьків.

Варто додати, що у нещодавньому розслідуванні активісти "Кібер Спротиву" оприлюднили документи, що підтверджують той факт, що на території так званої особливої економічної зони "Алабуга", яка розташована у Татарстані, росіяни локалізували виробництво іранських ударних безпілотників Shaheed-136.

У Центрі національного спротиву додають, що в документі, що передував візиту першого заступника голови уряду РФ Андрія Бєлоусова, який за сумісництвом виконує ще й функції голови урядової комісії з питань розвитку безпілотних авіаційних систем вказано, що планова потужність виробництва дронів "Герань-2" складає 10 тисяч одиниць на 2024 рік. З метою конспірації Москва назвала виробництво дронів "проектом Дельфін".

"ЦНС звертається до усіх міжнародних організацій із закликом засудити чергове порушення агресором норм міжнародного права. Залучення власних громадян — неповнолітніх осіб до виробництва БПЛА, що щоденно тероризують мирне населення України — це грубе порушення міжнародного права", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 червня аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що неповнолітніх українців з окупованих територій рашисти вирішили активніше залучати до майбутньої служби в російській армії. Задля цього окупанти розробили спеціальну програму з русифікації українських підлітків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2024 01:27