Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росіяни почали чіпляти цвяхи на дрони: для чого це ворогу

Російські окупанти вигадали новий спосіб, як боротися з дронами під час повітряних боїв. Йдеться про обладнання дрона цвяхами, які при зіткненні будуть ламати лопаті іншого літального апарата.

Як повідомляє Defence Express, повітряні бої між безпілотниками є не дуже розповсюдженим явищем, а переможця такого зіткнення визначає майстерність оператора та везіння.

За словами одного з російських інструкторів фронтової школи розвідувальних безпілотників і ударних FPV-дронів, якого цитують кремлівські пропагандисти, окупанти прикріпили на один зі своїх дронів цвяхи. Далі у ході повітряних боїв такий дрон "приземляється" на інший, що призводить до знищення лопатей безпілотника, який чіпляється ними за цвяхи. 

"Причому з його твердження нібито випливає, що йдеться не про випадки, коли один дрон випадково натрапив на інший у повітрі, а про цілеспрямоване "полювання", коли озброєний цвяхами дрон-"мисливець" має збити дрон противника і повернутися назад неушкодженим", — зауважують аналітики Defence Express.

Не можна виключати й те, що такі методи можуть бути ініціативою суто окремих підрозділів окупаційних військ на той випадок, коли під час виконання завдання він натрапить на український дрон. Попри те, що ідея дрона із цвяхами здається черговою фантазією, можна припустити, що це може бути одним з варіантів боротьби із дронами у повітрі.

"Сили оборони України сьогодні проти ворожих розвідувальних безпілотників активно використовують зенітні FPV-дрони, як показала практика, це виявилося дуже ефективним рішенням проти ворожих "крил", тим паче в умовах дефіциту зенітних ракет до переносних зенітно-ракетних комплексів", — додають у Defence Express.

Нагадаємо, у серпні співробітники Центру спецоперацій "А" Служби безпеки України підбили російський вертоліт Мі-28 за допомогою FPV-дрона над Курською областю Російської Федерації. На оприлюдненому відео добре видно, як дрон влучає у задній гвинт гелікоптера.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 03:29