Фото: росЗМІ

Росіяни розстріляли трьох українських полонених на Донеччині

Російські окупанти розстріляли трьох полонених українських військових на Торецькому напрямку, що у Донецькій області. Такі дії загарбників є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Розстріл військовополонених— воєнний злочин і порушення законів і звичаїв війни!" — наголосив він.

Омбудсмен зауважив, що головне управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях розпочало досудове розслідування щодо ймовірного розстрілу окупантами трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку.

Розстріл військових

Джерело: Deepstate map

"Росія продовжує демонструвати свою терористичну суть, лише масштабуючи свої звірства! Кожен день українці переживають трагедії, на які немає адекватної відповіді світової спільноти", — додав посадовець.

Зокрема, в Офісі генерального прокурора наголосили, що троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже одразу розстріляли в спину.

"Проводиться низка слідчих, розшукових дій, спрямованих на встановлення усіх обставин вказаної події", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Лубінець повідомляв, що внаслідок агресії Росії з 2014 року понад 14 тисяч українців вважаються зниклими безвісти. Водночас верифіковано майже 1700 цивільних громадян України, які перебувають у російських тюрмах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 01:51