Фото ілюстративне з соцмереж

Окупанти тримають у морі до 40 "Калібрів": військові попередили про високий рівень небезпеки

На сьогодні російські окупанти тримають у Чорному морі до 40 ракет типу "Калібр". Небезпека ракетного обстрілу залишається дуже високою.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Загальна готовність "Калібрів" може оцінюватись нами як до 40, враховуючи, що три уже були використані в одній з атак. Однак все інше напоготові та може бути застосоване. Загальний рівень небезпеки Генштаб оцінює як дуже високий", — сказала вона.

Посадовиця наголосила, що небезпека зберігатиметься, доки рашисти триматимуть у морі ракетоносії. За її словами, російські військові готові запускати ракети навіть з бухт дислокації кораблів.

Скільки стратегічних ракет має в запасі Росія

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомляв, що, якщо на 24 лютого 2022 року у росіян налічувалося 2300 одиниць, то зараз на території РФ 900 ракет. Водночас, попри значне зменшення ракетних запасів, загроза для України все ж залишається. Зокрема, за даними ГУР, Росіє має на озброєнні близько 10 тисяч ракет до комплексу С-400 і значні запаси для С-300.

Юсов зазначав, що запаси ракет Росія накопичує великі запаси ракет не лише для війни в Україні, а й для збереження статусу "військової наддержави".

"Росія хоче показати, що вона здатна проводити ефективні дії й на інших напрямках. Проте кількість ракетного озброєння, про яке ми говоримо, відомо нашим союзникам та майбутнім партнерам, чи ворогам росіян", — казав він.

Нагадаємо, раніше Наталія Гуменюк попередила українців, що російські війська можуть завдати нових масованих обстрілів із настанням морозної погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 04:22