Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росіяни випускали по Україні "шахеди": у яких регіонах лунала повітряна тривога

Ввечері 29 лютого війська країни-агресорки випускали по України іранські дрони-камікадзе типу "Шахед". У деяких регіонах було оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зокрема, станом на 21:11 військові попереджали, що ворожі БпЛА з південного сходу через Запорізьку область зайшли на Дніпропетровщину. Вектор руху на Дніпро.

Згодом Повітряні сили заявили, що безпілотники зафіксовані в Синельниківському районі і рухаються в напрямку Дніпра. Вже о 21:53 для Харківської області було оголошено загрозу дронових ударів.

Станом на 21:56 БпЛА тримали курс на Новомосковськ Дніпропетровської області. А о 22:01 "шахеди" були помічені в Чугуївському районі Харківської області, курс південний.

повітряна тривога 29 лютого

Мапа з сайту alerts.in.ua

Оновлено 22:50

Відбій загрози ударних БпЛА.


Оновлено 22:35

БпЛА з Дніпропетровщини (Петропавлівський район) курсом в Донецьку область.


Оновлено 22:07

За даними Повітряних сил, ворожі БпЛА зафіксовано в південній частині Павлограда Дніпропетровської області.

Нагадаємо, вночі 28 лютого російські загарбники атакували Україну зенітними керованими ракетами С-300 і десятьма ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони знищили десять ударних безпілотників. Через падіння уламків одного зі збитих дронів сталося замикання в електромережі об'єкта критичної інфраструктури в Одесі.

Також в ніч на 26 лютого війська країни-агресорки атакували Україну чотирма видами ракет та 14 ударними безпілотниками типу "Шахед". Протиповітряна оборона України знищила три керовані авіаційні ракети Х-59 і дев'ять "шахедів" у межах Харківської та Дніпропетровської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 22:03