Фото: armyinform.com.ua

Росіяни вивели у Чорне море носій "Калібрів": скільки ракет напоготові тримає ворог

На бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває вісім кораблів російського флоту. Серед них і ракетоносій.

Про це повідомили Військово-Морські сили України.

"В Чорному морі вісім ворожих кораблів, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до восьми ракет", — йдеться в повідомленні.

Також в Азовському та Середземному морях перебуває по одному ворожому кораблю.

За даними військових, за добу в інтересах РФ здійснили прохід Керченською протокою до Азовського моря 13 суден, з них чотири рухались із протоки Босфор. До Чорного моря пройшло 17 суден, жодне із них не продовжило рух у напрямку Босфору.

У Чорному морі Росія тримає один ракетоносій

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, раніше речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявляла, що російські військові намагаються заплутати протиповітряну оборону України. Вони роблять різні маневри задля того, щоби розосередити Сили оборони на різних напрямках.

За даними розвідки, станом на січень 2024 року Російська Федерація виробляє близько 115-130 стратегічних ракет та 100-115 ракет оперативно-тактичного класу. Їх виробництво не збільшилося за останні місяці.

Своєю чергою речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявляв, що гібридні системи протиповітряної оборони найчастіше використовуються для прикриття інфраструктури та військових об'єктів України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 09:22