Фото: Дмитро Гордон\Facebook

Росіяни заочно засудили журналіста Дмитра Гордона до 14 років тюрми

У Росії військовий суд 1 липня заочно засудив українського журналіста Дмитра Гордона до 14 років ув’язнення.

Про це повідомив Telegram-канал SOTAvision.

Зазначається, що Гордона "визнали винним у публічних закликах до тероризму, воєнних "фейках", у розпалюванні ненависті чи ворожнечі за заклик до ядерних ударів по РФ та заклики до ліквідації президентів Росії та Білорусі".

За даними пабліка, приводом для звинувачення, як пише SOTAvision, стало відеозвернення Гордона, опубліковане в березні 2022 року, де він закликає США розпочати агресивну війну проти Росії із застосуванням ядерної зброї. Крім того, росіяни звинувачують журналіста у тому, що в інтерв’ю у травні 2022 року він звинуватив російську армію в застосуванні важкого озброєння проти цивільної інфраструктури України та у вбивствах мирних жителів.

Зауважимо, ще у липні 2022 року Басманний суд Москви заочно заарештував засновника українського видання "Гордон", журналіста Дмитра Гордона. 

19 липня 2022 року, Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило Гордона у розшук. У російському відомстві уточнили, що підставою для розшуку є стаття Кримінального кодексу РФ, але не уточнили, яка саме.

Нагадаємо, що наприкінці березня Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці очільника Служби безпеки України Василя Малюка у справі "про публічні заклики до тероризму". Його також оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.07.2024 18:25