Фото: weukraine.tv

Росіяни заявили про удар по Курській АЕС: Україна спростувала черговий фейк

У четвер, 3 жовтня, російські пропагандисти заявили, що Збройні сили України нібито намагалися атакувати Курську атомну електростанцію у Курчатові.

Такі вкиди росіяни поширили у своїх пабліках.

За версією пропагандистів, для удару ЗСУ буцімто використали HIMARS. Проте російська ППО нібито відпрацювала по ракетах і вони впали за п'ять кілометрів від станції, а на місці падіння спалахнула пожежа.

Водночас пропагандисти наголошували, що попри атаку Курська АЕС працює у штатному режимі.

Реакція України

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки оборони України Андрій Коваленко заявив, що росіяни "вкинули" брехливу інформацію про удар по Курській АЕС з HIMARS. Їхні заяви не відповідають дійсності.

"Звісно ж, що ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності. Росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеко", — пояснив керівник ЦПД.

Він наголосив, що росіянами транслють якесь відео із пожежею та вибухом на землі, але цей вибух не має нічого спільного з атакою на Курську АЕС.

Нагадаємо, 1 жовтня Росія атакувала підстанцію та знеструмила лінію живлення окупованої Запорізької атомної електростанції. Через це станція знову опинилася на межі блекауту.

Додамо, 25 вересня "Енергоатом" зафіксував черговий проліт російського ударного безпілотника на критично низькій висоті неподалік від промислового майданчика Рівненської атомної електростанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 19:20