Фото ілюстративне. Джерело: SYPAQ/Х

Росіяни заявили про збиття БпЛА над Курською областю

Російське міністерство оборони заявило про нібито перехоплення українського безпілотника над Курською областю. Ввечері 26 жовтня в області лунали вибухи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

У відомстві вказали, що вибухи пов'язані із роботою засобів протиповітряної оборони Росії нібито з метою перехоплення українського безпілотника над територією Курської області біля населеного пункту Курчатов. У повідомленні вказується що безпілотник був нібито збитий 26 жовтня о 21:00.

"26 жовтня в районі 21:00 припинено спробу київського режиму зробити терористичну атаку БпЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації", — йдеться в повідомленні.

Інші атаки на Курську область РФ

У Росії 24 вересня заявили про влучання українського безпілотника в адміністративну будівлю Курська. У цей день там росіяни святкували день заснування міста. БпЛА влучив в адмінбудівлю, яка розташована у центральному окрузі міста. Згодом у російському Курську сталась друга "бавовна" за день. Внаслідок атаки загорівся нафтопереробний завод.

26 вересня дрон Служби безпеки України скинув вибуховий пристрій на електропідстанцію у селі Снагость Курської області. Без світла залишилися сім населених пунктів.

Також у Курській області 29 жовтня була атакована енергетична підстанція, яка живила важливі військові об'єкти Російської Федерації. Відповідну операцію організувала Служба безпеки України.

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов озвучив основну ціль атаки дронів по території Росії. За його словами, якщо подивитися на всі російські об'єкти, "схильні до якогось невідомого впливу", то можна помітити одну закономірність: всі вони працюють на військово-промисловий комплекс РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.10.2023 03:14