Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни зменшили кількість штурмів на Таврійському напрямку й зазнають значних втрат: деталі від командувача Тарнавського

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що російські окупанти зменшили кількість штурмових дій на Таврійському напрямку.

Відповідну заяву військовослужбовець опублікував у Telegram.

"Російські окупанти зменшили кількість штурмових дій, але продовжують цинічно ігнорувати закони та звичаї ведення війни — вдарили ракетами із ЗРК С-300 по цивільному медичному закладу на Донеччині. Так, руйнувань та пошкоджень зазнали Центральна міська лікарня в місті Селидове Донецької області, а також будівля шахти "Котляревська" та інша цивільна інфраструктура", — наголосив Тарнавський.

Він зазначив, що минулої доби ворог завдав 4 ракетні удари, провів 29 бойових зіткнень та здійснив 637 артилерійських обстрілів.

"Загальні втрати ворога склали 339 осіб. Знищено 5 одиниць військової техніки противника. Зокрема, один ББМ та дві артилерійських системи", — додав командувач.

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 20 атак противника в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Південного Донецької області. Також, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де Силами оборони відбито 10 атак. 

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 12 атак. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу та наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала два удари по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російська армія, схоже, застосовує уроки, зроблені зі спроб укомплектувати багаторівневу російську оборону на заході Запорізької області під час українського контрнаступу до поточних російських оборонних операцій на Херсонщині. У Генштабі України визнали, що російські сили мають "досить серйозну" лінію укріплень у цьому регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.11.2023 12:24