Фото: Pixabay

Росіяни знову поширюють фейки про наступ на Сумщину: влада спростувала інформацію

Російські загарбники знову почали поширювати фейки щодо наступу своєї армії на Сумську область. Однак це не відповідає дійсності, й реальної загрози щодо окупації немає.

Про це повідомила прес-служба Сумської військової адміністрації.

"Вкотре у соцмережах ворог розповсюджує інформацію про масований наступ на Сумщину. Це фейк, спрямований на дестабілізацію та підвищення панічних настроїв серед жителів області", — йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник Сумської ОВА Володимир Артюх, станом на 12 березня ударних угрупувань ворога біля кордонів області не зафіксовано. Він підкреслив, що Сумська обласна військова адміністрація та районні військові адміністрації, керівництво громад та силових структур знаходиться на місцях.

"Збройні Сили України готові до будь-яких викликів і за потреби можуть дати гідну відсіч ворогу. Разом з тим зберігається небезпека з повітря та обстрілів прикордонних громад. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", — наголосили в ОВА.

Варто зазначити, що на початку лютого росіяни уже поширювали неправдиву інформацію про наступ ворожої армії на півночі України. Таким чином окупанти намагалися посіяти паніку серед населення.

Нагадаємо, 11 березня у Білорусі розпочалися військові навчання. Українців попередили, що у зв'язку з цим у мережі можуть з'явитися фейкові повідомлення щодо можливого наступу окупантів на Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 15:27