Фото: ЗМІ Білорусі

"Наступ на Київ": українців попередили про можливі фейки на тлі військових навчань у Білорусі

У понеділок, 11 березня, у Білорусі розпочалися військові навчання. Українців попередили, що у зв'язку з цим у мережі можуть з'явитися фейкові повідомлення щодо можливого наступу окупантів на Київ.

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

"Масштабні військові навчання", які сьогодні стартували в Білорусі, можуть супроводжуватися численними фейками в українському інфопросторі про початок нового наступу на Київ", — зазначив керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

За його словами, перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі відбуваються на регулярній основі. Ці навчання російська пропаганда намагається використовувати для залякування українців та спроб посіяти паніку в нашій країні.

"Жодних резервів або ж достатньої присутності російських військ для планування вторгнення в них наразі немає", — наголосив посадовець.

Також він звернувся до українців із проханням довіряти лише верифікованим джерелам інформації.

Нагадаємо, на початку березня росіяни поширювали неправдиву інформацію, про те, що нібито з Харкова "евакуюють держустанови"Таким чином окупанти намагалися посіяти паніку серед населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.03.2024 17:30