Розпочато процедуру імпічменту Трампа

25 ВЕРЕСНЯ 2019 13:30

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що в нижній палаті починається процедура імпічменту Дональда Трампа, повідомляє Euro News.

На думку опонентів Трампа, він міг спробувати поставити в залежність від надання допомоги Україні можливий початок розслідування відносно сина його потенційного суперника, екс-віце-президента Джо Байдена.

Представник Демократичної партії також повідомила, що дії президента демонструють, що він «зрадив присягу і поставив під загрозу національну безпеку. Президент вже визнав, що звертався з проханням до українського лідера зробити якісь дії, які могли принести йому політичні бали. Це всім нам показало ганебність того, що президент зрадив таким чином процедуру наших виборів».

Хантер Байден почав працювати на українську газову компанію «Бурісма» в 2014-му році. Його ім'я, як писав ряд ЗМІ, могло значитися в числі фігурантів справи про корупцію, які вів тодішній генеральний прокурор країни Віктор Шокін. Шокін незабаром був звільнений.

Трамп зауважив, що «це був відмінний дзвінок, не буває просто кращих телефонних дзвінків, самі українці про це заявили. Ніякого тиску, ніяких умов, нічого такого».

А Джо Байден підтримав дії однопартійців: «Президент повинен припинити перешкоджати цьому розслідування і іншим розглядів щодо його можливих проступків».

Дональд Трамп назвав інцидент новим етапом полювання на відьом і, зустрічаючись з президентом Іраку в кулуарах Генасамблеї ООН, висловив упевненість, що початок процедури імпічменту з боку демократів лише піде йому на користь, повідомляє Twitter.

Політика, 25.09.2019 13:30