Фото: Митрополит Епіфаній / Facebook

Розстрілювали людей у Бучі: СБУ оголосила підозри ще одній групі окупантів

Служба безпеки України повідомила про підозру ще 11 військовим Російської Федерації. Вони розстрілювали автомобілі з цивільними під час окупації Бучі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Facebook.

Зазначається, що Служба безпеки встановила особи ще 11 російських військових, які вчиняли воєнні злочини на період тимчасової окупації частини Київщини. Ними виявились військовослужбовці 1-го взводу 37-ї окремої мотострілецької бригади 36-ї загальновійськової армії РФ (м. Кяхта, республіка Бурятія).

За даними слідства, під час захоплення селища Мотижин Бучанського району вони проводили "каральні заходи" на території населеного пункту. В одному з таких "рейдів" фігуранти рухались в колоні бронетехніки РФ та відкрили вогонь по двох легкових авто з мирними жителями.

"Внаслідок ворожого обстрілу загинуло шестеро українців — обидва водії та пасажири", — йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили, що злочинними діями рашистів командував командир відділення лейтенант Олександр Рибас.

Його вказівку безпосередньо виконували: лейтенант Сергій Тихоньких, сержант Валех Ємінов, сержант Антон Буренок, молодший сержант Дмитро Галсанов, молодший сержант Владислав Матвєєв, єфрейтор Роман Ігумнов, єфрейтор Захар Петров, рядовий Геннадій Плотніков, рядовий Микола Бушуєв, військовослужбовець Трохим Іванов.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Нагадаємо, у Бучі Київської області, яка понад місяць перебувала в окупації на початку повномасштабного вторгнення РФ та значно постраждала від терору російських військових, 2 липня відкрили меморіал 501 загиблому містянину. Його встановили на вході в Бучанський міський парк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2023 17:29