Фото: Вікіпедія

Розвідка США пояснила, що потрібно Україні для перемоги над Росією

Для перемоги України над Росією Заходу потрібно продовжувати надавати їй безпекову допомогу. Війна в Україні не зайшла в глухий кут, а українські й російські війська стикаються зі значними викликами.

Про це повідомила директорка Національної розвідки США Айріл Гейнс.

Під час панельної дискусії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі Гейнс назвала війну в Україні "гострим конфліктом".

"Це не безвихідь. Насправді це гострий конфлікт, де буквально за кожні сто метрів ведеться боротьба на передовій. Для України буде надзвичайно важливо отримати суттєву військову та економічну допомогу для просування вперед, щоб вони могли продовжувати робити те, що вони героїчно роблять", — зазначила вона. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час цієї ж дискусії, назвав зброю для України "шляхом до миру". За його словами, єдиний спосіб досягти угоди шляхом переговорів — це переконати Путіна, що Росія не переможе на полі бою, і він повинен сісти і вести переговори.

Нагадаємо, колишній командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес вважає, що Збройні сили України переможуть на болі бою завдяки трьом видам зброї.

Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що російські загарбники можуть здійснити новий наступ на Україну вже навесні або влітку цього року. Цей період може стати вирішальним у війні проти Росії.

Війна, 24.01.2023 09:44