Скріншот із відео

Руйнування Каховської ГЕС невдовзі може спричинити нові повені, — британська розвідка

Британська розвідка попереджає про додаткові затоплення у наступні дні через подальше руйнування дамби Каховської ГЕС. Очікується, що конструкція дамби ще більше зруйнується.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

У відомстві зазначають, що підконтрольна Росії Каховська гребля "провалилася" незадовго до 03:00 6 червня 2023 року. До 12:00 вся східна частина дамби, а також значна частина гідро- та інженерної інфраструктури була знесена. Також відомо, що рівень води в Каховському водосховищі був рекордно високим перед обвалом, що призвело до затоплення особливо великої території.

На думку британських розвідників, Запорізька атомна електростанція, розташована за 120 км від дамби, навряд чи зіткнеться з додатковими проблемами безпеки внаслідок падіння рівня води у водосховищі.

"Конструкція дамби, ймовірно, ще більше погіршиться протягом наступних кількох днів, що спричинить додаткові повені", — попередили у відомстві Великої Британії.

Британська розвідка 7 червня 2023 рік
Фото:
 Міністерство оборони Великої Британії

Підрив Каховської ГЕС: деталі російського теракту

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

У зонах підтоплення в Херсонській області фіксують підвищену небезпеку від вибухонебезпечних предметів. Ворожі мінні загородження опинились під водою та можуть бути знесені потоками.

У Херсоні після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції продовжує підійматися рівень води. За ніч 7 червня в місті вода піднялася на п'ять-шість метрів. Станом на ранок на правому березі Херсонської області затоплено 1852 будинки. 

Нагадаємо, що американська розвідка володіє даними щодо організатора підриву Каховської гідроелектростанції. Адміністрація президента США може оприлюднити інформацію вже у вівторок, 6 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 10:24