Фото: Сайт президента Румунії

Румунія передала Україні систему ППО Patriot

Президент Клаус Йоганніс оприлюднив 5 вересня ініційований урядом законопроект про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot після того, як йому було надано парламентом статус "надзвичайний".

Про це повідомляє News.ro.

За даними адміністрації, румунський президент підписав указ про набуття чинності законом про доопрацювання статті першої Закону № 222/2017 за досягнення "Можливості протиповітряної оборони наземного базування", пов'язаного з основною програмою пожертв "Зенітна ракетна система великої дальності (HSAM)".

Законопроект був прийнятий 2 вересня у Сенаті та у вівторок Палатою депутатів як орган, що приймає рішення, та його регулюючим об'єктом є затвердження акту про дарування зенітно-ракетного комплексу Patriot у конфігурацію узгоджено з американським партнером.

Видання нагадало, що президент України Володимир Зеленський у вівторок увечері подякував Румунії за систему Patriot, яку парламент у Бухаресті схвалив для передачі Україні.

Усього союзники Києва в НАТО пообіцяли сім систем протиповітряної оборони, але раніше вже екс-міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що деякі обіцяні системи Patriot затримуються.

Нагадаємо, що Румунія є членом Північноатлантичного альянсу з 2004 року та має спільний з Україною кордон протяжністю 650 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 16:54