Залишки російської ракети в ставку Києва. Джерело: ДСНС

Рятувальники виявили залишки російської ракети в одному зі ставків Києва

У четвер, 1 серпня, водолази-сапери виявили та вилучили залишки російської крилатої ракети Х-101 в Києві. Вони залишилися в одному зі ставків столиці після попередніх обстрілів міста.

Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

"У Києві водолази-сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України виявили та вилучили безпечні залишки російської стратегічної крилатої ракети Х-101 класу "повітря — земля", які залишилися в одному зі ставків після попередніх ворожих обстрілів міста", — йдеться в повідомленні.

Надзвичайники уточнили, що їх транспортували на спеціальний полігон для подальшого знищення методом контрольованого підриву.

"Шановні громадяни! Після російських атак ракетами чи дронами-камікадзе на землі й у водоймах можуть залишатися небезпечні залишки. В жодному разі не торкайтеся їх! Одразу повідомте про виявлення підозрілого предмета на номер "101" і дочекайтеся приїзду фахівців. Бережіть себе!" — наголосили в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Нагадаємо, що в ніч на четвер, 1 серпня, російські окупанти вдарили по Україні балістичними ракетами "Іскандер-М", а також ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили сім ударних безпілотників. Ракети рашисти запускали з Воронезької області Російської Федерації та тимчасово окупованого Криму, а дрони — з кримського мису Чауда та російського Курська. Радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід семи "шахедів". Усі збито протиповітряною обороною на Київщині, Полтавщині, Херсонщині та Дніпропетровщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 14:15