Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони вночі збили всі "шахеди" в чотирьох областях

У ніч на четвер, 1 серпня, російські окупанти вдарили по Україні балістичними ракетами "Іскандер-М", а також ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили сім ударних безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракети рашисти запускали з Воронезької області Російської Федерації та тимчасово окупованого Криму, а дрони — з кримського мису Чауда та російського Курська.

"Радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід семи "шахедів". Усі збито протиповітряною обороною на Київщині, Полтавщині, Херсонщині та Дніпропетровщині. Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Збиття повітряних цілей 1 серпня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Як відомо, в Київській області внаслідок падіння уламків постраждали дві людини та пошкоджено два приватних будинки. Як розповів очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, окупанти другу ніч поспіль атакують Київщину ударними дронами.

Нагадаємо, що в ніч на четвер, 1 серпня, у столиці та більшості областей України оголошували повітряну тривогу через загрозу балістичного озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 10:37