Фото: Володимир Зеленський\Telegram

Саміт миру та оборонна співпраця: Зеленський провів переговори із Сунаком

У середу, 5 червня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Лідери обговорили оборонну співпрацю та Саміт миру.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Саміт миру

Під час перемовин основну увагу зосередили на підготовці до Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня. 

"Переконаний, що навіть у передвиборчий період Велика Британія буде представлена на Саміті на найвищому рівні", — зазначив президент.

Оборонна співпраця

Також лідери також обговорили продовження оборонної співпраці. Особливу увагу приділили посиленню української ППО та далекобійних спроможностей. Зеленський відзначив дозвіл Великої Британії бити по військових цілях на території Росії. Український лідер наголосив, що це завадить спробам окупантів розширити війну та врятує життя тисячі людей.

Під час перемовин співрозмовники обмінялися думками щодо додаткових можливостей для спільних тренувальних місій та взаємосумісності Сил оборони й безпеки України з НАТО.

Нагадаємо, наприкінці травня Велика Британія та партнери направили Україні пакет військової допомоги на суму 217 мільйонів євро. Він містить обладнання для посилення протиповітряної та морської оборони країни.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2024 19:59