СБУ ліквідувала міжрегіональну мережу продажу важких наркотиків

24 ГРУДНЯ 2021 10:32

СБУ знешкодила організоване злочинне угруповання, яке займалось збутом важких наркотиків у різних регіонах України. У ході спецоперації у Києві та Черкаській області затримано 8 зловмисників – лідерів та активних учасників групи.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на СБУ.

Вони спеціалізувались на продажі оптових партій особливо небезпечного наркотику – метадону. «Товар» одержували від своїх спільників із-за кордону.

За попередніми даними, щомісячний «прибуток» ділків становив понад 1 мільйон гривень.

«Встановлено, що учасники угруповання збували наркотики через власну міжрегіональну мережу дилерів. Крім того, використовували систему так званих «закладок».

Своїх клієнтів зловмисники підшукували на спеціально створених інтернет-платформах, а також через представників кримінальних кіл. Гроші від замовників «продукції» ділки одержували на банківські картки, оформлені на підставних осіб», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували кілька фактів збуту зловмисниками метадону.

Після збуту чергової партії наркотиків правоохоронці провели обшуки за місцями перебування організаторів та учасників групи у столичному регіоні, а також в Уманському районі на Черкащині та виявили:

підготовлену до збуту партію метадону,

засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності,

гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото СБУ.

Також читайте: Перед судом постане керівник підприємства, який незаконно видобував корисні копалини

Суспільство, 24.12.2021 10:32