Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

СБУ скерувала до суду справу судді-зрадниці, яка причетна до масових репресій у Криму

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на суддю-зрадницю Юлію Цораєву. Вона причетна до проведення масових репресій проти кримськотатарського народу в тимчасово захопленому Криму.

Про це повідомила Служба безпеки України.

"Перебуваючи у складі окупаційного "верховного суду" на півострові, вона брала участь у винесенні тюремного "вироку" за сфабрикованою справою проти Голови Меджлісу Рефата Чубарова. Також Цораєва причетна до ув’язнення активіста національного руху кримських татар Едема Бекірова", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, до захоплення українського півострова вона працювала суддею Керченського міського суду. Однак після захоплення Криму вона перейшла на бік ворога та погодилася "залишитися на посаді" вже окупованого на той час суду. 2020 року наказом Путіна її призначили "суддею верховного суду Росії" на окупованому півострові.

"На підставі отриманих Службою безпеки доказів Цораєвій повідомили про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Державна зрада", — зазначили в СБУ.

Обвинувальний акт щодо фігурантки скерували до суду. Оскільки зрадниця переховується на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи щодо її затримання та притягнення до відповідальності.

"Зловмисниці загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна", — наголосили в Службі безпеки України.

Нагадаємо, Служба безпеки України завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя). Він причетний до підривної діяльності проти України. За матеріалами СБУ, митрополит обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2023 16:57