СБУ викрила банду, яка підпільно виробляла цигарки та відправляла контрабандою до ЄС

Служба безпеки України ліквідувала масштабну схему підпільного виробництва і контрабанди тютюнових виробів до Євросоюзу. Зловмисники виготовляли до мільйона цигарок на добу.

Про це розповіли в прес-службі СБУ.

За даними правоохоронців, "ділки" виробляли тютюнові вироби під псевдомарками відомих іноземних брендів. Злочинці діяли на території Миколаївської та Закарпатської областей.

Правопорушники налагодили три виробничі лінії з нелегального виготовлення оптових партій тютюнових виробів. Цехи облаштували в покинутих складських приміщеннях у віддалених селах. Там встановили й поліграфічне обладнання для нанесення фальшивих "торгових знаків".

Сировину для цигарок зловмисники закуповували в місцевих фермерів і завозили її в мішках з-під комбікорму для тварин.

Продукцію відправляли по різних регіонах України та планували переправити контрабандою в ЄС за підробленими товарно-транспортними накладними.

Правоохоронці вилучили в "ділків" товару на понад 70 млн грн.

Під час обшуків у підозрюваних знайшли технологічні цехи та обладнання, велику кількість сировини, поліграфічну продукцію з нанесеними торговими знаками європейських брендів та підготовлений до продажу товар.

Щодо зловмисників відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 212 ККУ. Розслідування триває.

Нагадаємо, незабаром в Україні різко підвищаться ціни на цигарки. Очікується, що тютюнові вироби подорожчають приблизно на 14 гривень за пачку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.02.2023 17:53