Фото: СБУ

СБУ вручила підозру чотирьом блогеркам, які знімали роботу ППО у Києві (фото)

Служба безпеки України викрила чотирьох жительок Києва, які поширювали інформацію про роботу української ППО під час масованої атаки Росії на Київ 16 травня. Усім зловмисницям оголосили підозри.

Про це повідомили в прес-службі СБУ. 

Відомо, що у ніч на 16 травня під час масованої ракетної атаки РФ по території Києва, шість блогерів знімали на фото й відео роботу протиповітряної оборони та наслідки ураження повітряних цілей в Києві.

Одна з правопорушниць — 32-річна киянка виклала заборонений контент у своїх соцмережах та надіслала його адміністратору одного із популярних Telegram-каналів. Вже за кілька годин її відеозапис був поширений на проросійських майданчиках.

Окрім цього, 36-річна киянка опублікувала відео з роботою ППО та результати ураження ворожих цілей у власному Instagram. Третя фігурантка також поділилася своєю відеозйомкою в соцмережах.

Четверта підозрювана — уродженка Сумщини, яка проживає в Києві. Спочатку вона відзняла результати збиття ворожих ракет, а потім розіслала файли своїм знайомим у різні месенджери. Для уникнення кримінальної відповідальності зловмисниця намагалася видалити заборонені повідомлення.

"Усім чотирьом слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Блогеркам загрожує до восьми років тюрми", — зазначили в СБУ.

Стосовно ще двох фігурантів, які в той день також оприлюднили заборонений контент, слідчі дії тривають.

Нагадаємо, столичні поліціянти викрили ще дев’ятьох громадян, які публікували у соцмережах відео роботи протиповітряної оборони. Правоохоронці встановили усіх фігурантів та передали працівникам Служби безпеки України. Порушниками виявилися сім жінок та двоє чоловіків віком від 23 до 49 років. Своїми діями вони могли розкрити специфіку роботи ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 15:23