Фото: соцмережі

Публікували відео роботи ППО у соцмережах: київська поліція викрила ще дев’ятьох громадян (фото)

Столичні поліціянти викрили ще дев’ятьох громадян, які публікували у соцмережах відео роботи протиповітряної оборони. Правоохоронці встановили усіх фігурантів та передали працівникам Служби безпеки України. 

Про це повідомляє Національна поліція у місті Києві.

За даними правоохоронців, мешканці міста знімали роботу протиповітряної оборони під час чергової атаки Російської Федерації на Київ, а потім виклали відео у соціальних мережах.

"Під час обстрілу столиці у соціальних мережах ширилися відео роботи протиповітряної оборони. Співробітники управління карного розшуку столичного главку поліції спільно із працівниками кримінального аналізу встановили дев’ятьох громадян, які знімали та незаконно поширювали інформацію", — йдеться у повідомленні.

У поліції наголосили, що порушниками виявилися сім жінок та двоє чоловіків віком від 23 до 49 років. Своїми діями вони могли розкрити специфіку роботи ППО.

"Усіх їх було доставлено до відділів поліції, де з ними поспілкувалися оперативні співробітники та вони надали пояснення. Наразі їх передано співробітникам Служби безпеки України для з’ясування усіх обставин", — додали правоохоронці.

Фото: поліція Києва

Нагадаємо, ракетну атаку Російської Федерації по міській поліклініці Дніпра 26 травня пов'язують із відомою українською блогеркою Анною Алхімовою. Напередодні атаки жінка опублікувала історію в Instagram, де заявила, що в лікарні Дніпра "переповнені військовими".

Відомо, що у ніч на 16 травня під час масованої ракетної атаки РФ по території Києва, шість блогерів знімали на фото й відео роботу протиповітряної оборони та наслідки ураження повітряних цілей в Києві. Відзняті матеріали вони розмістили у соцмережах. Згодом цей контент з’явився на російських інтернет-ресурсах. 

Співачка Інна Воронова, яка є дружиною київського наркодилера Юрія Чернецького, також зняла та опублікувала роботу української ППО. Після розмови з СБУ блогерка видалила своє відео з вибаченнями та опублікувала відрізок патріотичної пісні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 10:59