Фото: BIHUS.INFO

СБУ змінила голову департаменту, який розслідує справи проти бізнесу, — ЗМІ

У Службі безпеки України відбулися певні кадрові ротації. Зокрема, було змінено начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки.

Про це повідомило видання ZN.UA з посиланням на джерело у керівництві СБУ.

Зазначається, що замість Артема Шило департамент, який розслідує справи проти бізнесу, тепер очолив його колишній заступник та довірена людина Анатолій Лоєв. Водночас, за даними джерел видання, ініціатором відставки Артема Шило був особисто президент Володимир Зеленський.

Точна причина таких кадрових перестановок поки не відома. Проте, як зауважили журналісти, здогадок щодо того, чому Артем Шило покинув свою посаду, є багато.

"З приводу того, що стало причиною такого рішення, було дуже багато здогадів. Називалася і лібералізація режиму утримання у СІЗО Ігоря Коломойського, і критична маса скарг президенту на Шило з боку бізнесу. Також однією з причин називалися невраховані на Банковій зустрічі Шило з російськими букмекерськими компаніями, які докладають зусиль для повернення на український ринок після ребрендингу. Є ще безліч варіантів, але достеменно причин звільнення з посади не знає ніхто", — наголосили у ZN.UA.

Водночас зазначається, що після звільнення Шило наказом голови СБУ Василя Малюка набув статусу офіцера з особливих доручень першої категорії. Цей статус зберігає за ним грошове забезпечення попередньої посади. Крім того, у посадовця залишається і можливість впливати на департамент і всі справи, які він вів на своїй попередній посаді. 

Нагадаємо, 4 березня президент Володимир Зеленський звільнив командувача Сил підтримки Збройних сил України Дмитра Герегу. На його місце призначено Олександра Яковця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2024 18:23