Фото: bomok.com.ua

Сексистський скандал у Львові: ректор медуніверситету виправдався за образи студенток

Ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького опинився в центрі скандалу. Він відзначився сексистськими коментарями, а також ображав студентів та студенток.

У коментарі "УП Життя" Зіменковський заявив, що не мав на меті образити студентів, а просто жартував. Ректор також наголошує, що ці жарти були не для широкої аудиторії.

"Я нікому зі студентів нічого поганого не сказав. Я пожартував. Студенти моїх слів не чули. Коло мене сидів праворуч проректор, і я тихенько їй говорив. Однак поряд був потужний мікрофон і вихопив", — сказав він.

Зіменковський також наголосив, що, на його думку, в медичній справі є ролі, які жінкам підходять менше, ніж чоловікам.

"Все ж таки хірургія — агресивна частина медицини. І не така проста. Я погоджуюся, що жінка може все, як і чоловік. Але на мою думку у медицині є більш жіночі професії. Наприклад, кому подобається жіночий бокс? Утім, якщо хтось прийняв мої слова на свій рахунок, пробачте", — додав ректор.

Що відомо про скандал у медичному університеті

Цього тижня під час розподілу випускників на інтернатуру 83-річний ректор університету Борис відзначився коментарями, які обурили студентів. Одна зі студенток опублікувала запис з висловлюваннями ректора в соцмережах. Саме тоді ситуація набула розголосу. 

Ректор, зокрема, висміював прізвище однією зі студенток. А про дівчину, яка обрала спеціальність хірурга, сказав: "Жінка, а хоче різати! Сумне. Я б такої знати не хотів".

Нагадаємо, у Львові спалахнув новий скандал через секс-тренінг для чиновників Львівської обласної держадміністрації. Він мав пройти у робочий час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.06.2023 23:22