Фото: "Укрінформ"

Сенат США ухвалив рішення про припинення дебатів щодо законопроекту про допомогу Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за завершення дебатів щодо тексту законопроекту HR 815, до якого входить фінансова підтримка України, Ізраїлю та інших оборонних пріоритетів.

Про це повідомила пані посол України у США Оксана Маркарова.

За словами Маркарової, дане процедурне клопотання підтримали 66 сенаторів, 33 проголосували "проти". 

"Наступним кроком стало ухвалення клопотання про припинення дебатів щодо оновленого тексту законопроєкту HR 815 (законодавчий інструмент Закону про національну безпеку 2024), яке було підтримано 66 сенаторами, проти проголосували 33", — зазначила вона.

Наступним процедурним кроком є голосування за затвердження заміни тексту (потрібно 51 голос), яке може відбутися не раніше, аніж через 30 годин з моменту припинення дебатів.

Зауважимо, законопроект передбачає виділення додаткових бюджетних асигнувань у розмірі понад 95 мільярдів доларів, з яких 60 мільярдів доларів пропонується направити на підтримку України, а 14,1 мільярда — на допомогу Ізраїлю.

Нагадаємо, 11 лютого, американський Сенат розглянув правки до законопроекту про допомогу Україні й Ізраїлю. Після цього там провели процедурне голосування, щоби перейти до фінального розгляду питання.

Додамо, 9 лютого голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 09:19