Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Серед республіканців США виникли суперечки: однопартійці Трампа жорстко розкритикували одне його рішення

Значна кількість республіканців у Палаті представників США розкритикувала обрання Джей Ді Венса, сенатора від штату Огайо, кандидатом у віце-президенти Дональда Трампа. Вони вважають, що це може зашкодити шансам партії на перемогу на цьогорічних виборах.

Окремий журналістський матеріал на таку тему опублікувало видання The Hill.

Республіканці, які спілкувалися з журналістами на умовах анонімності, висловили занепокоєння щодо зовнішньополітичних позицій Венса, браку в нього досвіду та його нездатності розширити республіканську коаліцію.

"Він був найгіршим вибором з усіх можливих варіантів. Це настільки погано, що я навіть не думав, що це можливо. Антиукраїнський, більше популіст. Він нічого не додає кампанії Трампа. Він заряджає енергією тих самих людей, які люблять Трампа", — сказав один зі співрозмовників медійників.

Інший сказав, що в Республіканській партії переважає думка: "якщо Трамп програє, то це буде через цей вибір" кандидата у віце-президенти.

Занепокоєння через Венса серед республіканців посилилося після того, як Джо Байден зняв свою кандидатуру з виборів і підтримав висунення Камали Гарріс кандидаткою в президенти від Демократичної партії.

Водночас представники трампістського крила Республіканської партії, навпаки, відкидають критику в бік Джей Ді Венса та стверджують, що він здатен принести Трампу перемогу на виборах у листопаді. При цьому журналісти наголосили, що підтримують Венса деякі конгресмени-республіканці, які не є безпосередніми прихильниками Трампа.

Цього місяця Трамп обрав Джей Ді Венса, сенатора від штату Огайо, своїм кандидатом у віце-президенти. Ветеран морської піхоти, Джей Ді Венс є категоричним противником допомоги Україні, вважаючи, що вона затягує війну, яку Київ не може виграти.

Нагадаємо, сьогодні колишній державний секретар США Майк Помпео написав у своїй колонці для видання The Wall Street Journal, що можливий "мирний план" кандидата в президенти США Дональда Трампа в разі його перемоги передбачає збільшення військової допомоги Україні та її членство в Європейському Союзі та НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.07.2024 21:35