Шахрайське заволодіння 16 млн грн під виглядом продажу зерна – у Львові викрито групу осіб

04 ЛЮТОГО 2022 10:15

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру групі осіб у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. За даними слідства, троє осіб організували шахрайську схему заволодіння чужим майном. Для цього вони від імені реально діючого підприємства-сільгоспвиробника уклали з одним із суб’єктів господарської діяльності договір купівлі-продажу 5 тис тонн зерна. При цьому учасники групи пред’явили підроблені документи.

В подальшому потерпіла сторона в якості оплати за товар перерахувала кошти на банківські рахунки, відкриті підозрюваними на підставі також підроблених документів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

Не маючи наміру фактичного виконання зобов’язань, учасники шахрайської схеми заволоділи коштами підприємства на загальну суму понад 16,3 млн грн.

У ході проведення обшуків за місцями проживання підозрюваних та в автомобілях вилучено грошові кошти, комп’ютерну техніку, носії інформації, мобільні телефони, печатки ряду підприємств та лікарських установ, чорнові записи. Також вилучено 2 легкових авто.

Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту майна. Встановлюється причетність інших осіб до шахрайської схеми.

Фото Офісу ГП.

Також читайте: Єврокомісія пропонує продовжити дію COVID-сертифікатів до червня 2023 року

Події, 04.02.2022 10:15