Андрій Костін. Фото: Офіс генпрокурора

Шість керівників прокуратур подали у відставку, — Офіс генпрокурора

В Україні шість керівників обласних і спеціалізованих прокуратур написали заяви про звільнення. Таким чином тривають заходи із запобігання зловживанням.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

"П’ять керівників обласних прокуратур і керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони написали заяви про звільнення з посад. Це керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур і спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду", — зазначив генеральний прокурор України Андрій Костін.

За його словами, триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат.

Костін додав, що також сьогодні в Офісі генерального прокурора відбулося перше засідання незалежної комісії з добору кандидатів для включення до кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних і окружних прокуратурах.

"Я ініціював створення цієї комісії, щоби підвищити прозорість процесу призначення на такі посади. Це один із перших елементів комплексної HR-реформи органів прокуратури, започаткованої у липні цього року. Комісія буде оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів", — запевнив генеральний прокурор.

Окрім того, Рада прокурорів підтримала внесення змін до закону України "Про прокуратуру", які покликані унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою.

"Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи", — підсумував Андрій Костін.

Нагадаємо, що у вівторок, 22 жовтня, з’явилася інформація, що генеральний прокурор України Андрій Костін написав заяву про звільнення. Це сталося після скандалів з фальшивими інвалідностями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 20:35