Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль оголосив про будівництво трирівневої лінії оборони вартістю десятки мільярдів гривень

Україна будує трирівневу лінію оборонних рубежів для захисту на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на спільному з головою уряду Словаччини Робертом Фіцо брифінгу в Ужгороді.

"Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів — це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати ворога, так і просуватися вперед", — анонсував прем'єр-міністр.

За словами Шмигаля, інженерну спецтехніку для будівництва оборонних споруд Україні буде постачати Словаччина.

"Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні постачання такої техніки з боку Словацької республіки", — зазначив він.

Прем'єр-міністр додав, що приватні компанії Словаччини постачатимуть машини для розмінування на базі танка Т-72 та броньовані екскаватори.

"Сьогодні можу сказати, що Словаччина уже ухвалила рішення для постачання двох машин для розмінування "Божена-4", аби наші сапери могли проводити відповідні роботи на деокупованій частині Херсонщини. Ми надзвичайно вдячні за це", — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд ухвалив розроблену Міністерством оборони постанову, яка розширила перелік державних органів, що можуть закуповувати товари, роботи та послуги для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 20:59