Засідання уряду. Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Кабмін виділив рекордну суму на зміцнення оборонних рубежів України

Україна продовжує посилювати обороноздатність. Зокрема, виділено рекордну суму коштів на облаштування оборонних рубежів нашої держави.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, озвучивши 19 січня відповідне рішення.

"Продовжуємо постійно посилювати обороноздатність", — наголосив він.

За його словами, йдеться про 17,5 мільярда гривень, які спрямують на будівництво інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, обладнання та систему невибухових загороджень.

"Кошти виділяємо профільним відомствам і обласним державним адміністраціям", — додав прем'єр-міністр.

Окрім того, на засіданні Кабміну затвердили механізм розподілу додаткової субвенції громадам у розмірі 33,4 мільярда гривень.

"Суттєва сума, яка допоможе місцевій владі виконувати всі необхідні видатки для стійкості та розвитку нашої держави. Підтримка надаватиметься у два етапи. Насамперед кошти підуть громадам, які цього найбільше потребують. Зокрема, деокупованим територіям і територіям, де ведуться бойові дії", — наголосив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, раніше український прем’єр-міністр розповідав, що найближчим часом наші урядовці проведуть зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. На ній намагатимуться вмовити його розблокувати кошти Євросоюзу для проекту Ukraine Facility.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 18:35