Денис Шмигаль. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Шмигаль запланував серйозну зустріч із Фіцо: в чому переконуватиме словацького прем’єра

Найближчим часом українські урядовці проведуть зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. На ній намагатимуться вмовити його розблокувати кошти Євросоюзу для проекту Ukraine Facility.

Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своїх соціальних мережах.

Він, зокрема, повідомив, що 1 лютого відбудеться саміт Європейської Ради.

"Україна розраховує, що там ухвалять позитивне рішення про виділення фінансової підтримки Україні в розмірі 50 мільярдів євро за програмою Ukraine Facility", — написав він.

Шмигаль нагадав, що ця програма передбачає не лише виділення 50 мільярдів євро фінансової підтримки, а й "системну трансформацію України на шляху до Європейського Союзу".

Уряд сформував драфт плану та бачення цього процесу, отримав і врахував зауваження від Єврокомісії.

"Найближчими тижнями також плануємо зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, аби обговорити всі нагальні питання та зняти можливі перепони на шляху до реалізації Ukraine Facility", — підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що очільник словацького уряду Роберт Фіцо підтримав вето прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо допомоги Україні. Йдеться про виділення Україні фінансування на 50 мільярдів євро допомоги на чотири наступні роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 16:58