Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка Роберта Фіцо

Фінансова допомога Україні на 50 млрд євро: Словаччина підтримала вето Угорщини

Глава словацького уряду Роберт Фіцо підтримав вето прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо допомоги Україні. Йдеться про 50 мільярдів євро фінансової допомоги на чотири роки.

Про це повідомляє Reuters.

На спільній прес-конференції з Фіцо Орбан заявив, що будь-яка фінансова допомога для України має бути відокремлена від бюджету Євросоюзу. Він наполягає на створенні механізму для допомоги Україні, що базується на розподілі допомоги на основі валового національного доходу.

"Але віддавати 50 мільярдів євро з бюджету ЄС на чотири роки вперед є порушенням суверенітету та національних інтересів ЄС. Ми навіть не знаємо, що буде через чверть року", — заявив угорський прем'єр.

Фіцо також наголосив, що Братислава підтримує Угорщину і його уряд виступає проти "обмежень прав" Будапешту в Європейському Союзі. Прем'єр-міністр Словаччини заявив, що позиція Орбана зі змінами бюджету ЄС є цілком "законною".

"Уряд Словаччини підтримає пропозиції, які прем'єр-міністр Угорщини вже висунув або висуне", — додав Фіцо.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз повинен допомогти Україні в боротьбі з вторгненням Росії. Але для цього не варто залучати ресурси з бюджету блоку.

Нагадаємо, помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джим О’Браєн заявив нещодавно, що позиція прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо України розчаровує Сполучені Штати Америки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.01.2024 09:57