Фото: uainfo.org

Прем'єр Словаччини Фіцо назвав вступ України до НАТО "початком Третьої світової" і пообіцяв ветувати його

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що блокуватиме можливість вступу України в Північноатлантичний альянс.

Таку заяву Фіцо зробив в інтерв'ю InfoVojna.

Фіцо наголосив, що вступ України в НАТО "прискорить початок третьої світової війни" та заявив про намір користуватися правом вето на таке рішення.

"Ми перед виборами говорили, що для нас буде проблемою, якщо йдеться про членство України в НАТО. Я вірю, що цього ніколи не станеться. Поки я матиму можливість впливати на словацьку політичну сцену, буду використовувати право накласти вето на таке рішення... Я говорю, що ми не будемо згодні з членством України в НАТО, тому що це буде початок Третьої світової війни... Я вірю, що цього ніколи не станеться", — заявив прем'єр-міністр Словаччини.

Також словацький прем'єр озвучив думку, що на долучення України до Європейського Союзу знадобляться роки, але він не проти євроінтеграції сусідньої держави.

"Якщо для того, щоб підтримати Україну, потрібно було зробити такий переоцінений політичний жест  я не маю з цим проблем... але вона має виконати всі умови", — сказав Фіцо. 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що не блокуватиме відкриття переговорів з Україною щодо членства в Європейському Союзі. Проте він вважає нашу державу неготовою до вступу в ЄС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 19:59