На фото: Роберт Фіцо. Джерело: censor.net

Словаччина не блокуватиме переговори з Україною щодо вступу в ЄС, — Фіцо

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що не блокуватиме відкриття переговорів з Україною щодо членства в Європейському Союзі. Проте він вважає нашу державу неготовою до вступу в ЄС.

Про це він сказав, виступаючи перед членами Європейського комітету словацького парламенту, пише Pravda Slovakia.

"Ми не будемо перешкоджати рішенню Євросоюзу розпочати переговори з Україною. Це політичне рішення, воно не має нічого спільного з реальністю. Україна абсолютно не готова до відкриття переговорів", — заявив Фіцо.

Варто додати, що нещодавно міністр закордонних справ Юрай Бланар також заявив, що Братислава готова підтримати рішення про відкриття переговорів.

Позиція Словаччини щодо війни в Україні та вступу до ЄС

26 жовтня прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив Єврокомісії, що не надаватиме Україні військову допомогу. Країна обмежиться гуманітарною підтримкою. Це було частиною його передвиборчої кампанії, завдяки чому Фіцо здобув перемогу на парламентських виборах.

Також політик заявив, що 50 млрд євро допомоги ЄС Україні повинні включати гарантії того, що кошти не будуть привласнені. Роберт Фіцо назвав Україну однією з найбільш корумпованих країн у світі. Проте 6 листопада очільник уряду Словаччини уточнив, що не заборонятиме приватним компаніям надавати зброю Україні.

Нагадаємо, вчора деякі європейські видання писали, що жорстка позиція Угорщини "плутає всі карти" політикам ЄС. Тож початок переговорів про вступ України до Європейського союзу можуть відкласти аж до березня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 14:30