Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль назвав ключове завдання уряду цього року й повідомив про два важливі рішення

У 2024 році ключовим завданням для українського уряду буде посилення обороноздатності країни. У цьому контексті Кабінет міністрів уже має два важливі рішення.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Ключове завдання для нас цього року — посилення обороноздатності. У цьому контексті маємо сьогодні два важливі рішення", — заявив він.

Шмигаль проінформував, що з резервного фонду додатково виділили майже 2,5 мільярда гривень на оборону. Ці гроші спрямують на будівництво інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

"З цих коштів 1,4 мільярда гривень піде на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Ще 1,1 мільярда гривень — на облаштування смуг невибухових загороджень", — заявив прем'єр.

Також очільник уряду додав, що з резервного фонду країни додатково виділили ще 120 мільйона гривень для Державної прикордонної служби (ДПСУ). Це кошти так само спрямують для посилення обороноздатності та інженерно-технічного облаштування кордону.

Нагадаємо, Німецький збройовий концерн Rheinmetall Group має намір у 2024 році запустити виробництво своєї бронетехніки в Україні. Планується укладення відповідного контракту з Києвом на будівництво колісного бронетранспортера Fuchs і новітньої бойової машини піхоти Lynx вже на початку року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 19:11