Колаж TrueUA

Шмигаль зробив рішучу заяву щодо виплат для ВПО

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна надалі підтримуватиме переселенців, надаючи їм фінансову допомогу. Виплати для цієї категорії населення автоматично продовжать.

Таку заяву він зробив під час засідання уряду 26 січня.

"Сьогодні ухвалюємо рішення про автоматичне продовження всіх виплат для всіх ВПО до 1 березня", — заявив посадовець.

За його словами, з 1 березня запрацюють нові справедливі правила допомоги ВПО.

"Виплати будуть продовжені ще на шість місяців для ВПО з-поміж пенсіонерів, для громадян, які мають інвалідність першої або другої групи, для дітей з інвалідністю, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування", — пояснив Шмигаль.

Прем'єр-міністр підкреслив, що загалом уряд країни продовжить підтримувати виплатами більш ніж 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

"Допомога тим, хто цього найбільше потребує — один з пріоритетів уряду", — додав він.

Варто зазначити, що віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що виплати ВПО повинні бути оптимізовані. Відповідні вимоги перед Україною ставлять міжнародні партнери. Вона пояснила, що оптимізація виплата пов'язана зі зменшенням дохідної частини бюджету.

Нагадаємо, в Україні деякі внутрішньо переміщені особи можуть отримати 10 800 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Розраховувати на міжнародну грошову підтримку можуть переселенці вразливих категорій, зокрема самотні батьки чи люди похилого віку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.01.2024 16:05