Фото: Сергій Шойгу. Джерело – росЗМІ

Шойгу оголосив про створення "Дніпровської флотилії": подробиці

Російська армія сформувала так звану "Дніпровську річкову флотилію" через нібито загрозу військовій безпеці країни-агресора.

Про це повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу на засіданні колегії відомства, пишуть росЗМІ.

"Відповідно до рішення верховного головнокомандувача триває поступальний розвиток збройних сил Росії та підвищення їх бойових можливостей. Сформовано армійський корпус, мотострілецьку дивізію, Дніпровську річкову флотилію й бригаду річкових катерів флотилії", — сказав посадовець.

Шойгу також наголосив, що до кінця 2024 року буде сформовано дві загальновійськові армії та 30 з'єднань, з них — 14 дивізій і 16 бригад. 

"Продовжимо вдосконалення бойового та чисельного складу російської армії відповідно до загроз військовій безпеці країни, що утворюються", — додав він.

Нагадаємо, 17 березня міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу прибув до окупованого Криму, де заслухав доповіді командування флоту. Він також поділився думками, як захищатися від атак України.

За даними Інституту вивчення війни міністерство оборони РФ має намір захистити російський Чорноморський флот від українських ударів. З цією метою, ймовірно, було змінено командувача ЧФ РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 17:02