Фото: Bild

Шольц анонсував зимовий пакет військової допомоги Україні: чи є там ракети Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі 19 жовтня заявив, що його країна продовжить постачання зброї Україні і вже готує зимовий пакет військової допомоги. Проте про далекобійні ракети Taurus він не згадував.

Про це повідомило Tagesschau.

"Під час виступу Шольц зазначив, що в анонсованому пакеті, зокрема, буде "все, що необхідно для протиповітряної оборони", — зазначає видання.

Зокрема, Німеччина поставить в Україну додаткову одиницю зенітно-ракетного комплексу Patriot, системи Iris-T, нові зенітні танки Gepard і необхідні боєприпаси. Зазначається, що про це вже повідомили в Міноборони.

Також Шольц закликав Європу дотримуватись лінії підтримки України, щоб допомогти стабілізувати її фінанси у довгостроковій перспективі.

"Ми не здамося", — підкреслив канцлер.

Варто додати, що в Європі тривають дискусії про те, як фінансуватиметься допомога Україні. Це також стосується середньострокової фінансової системи ЄС. Позиція Німеччини полягає в тому, що не все фінансується додатковими грошима, а є "переставлення пріоритетів".

Нагадаємо, на початку жовтня Німеччина також надала Збройним силам України нову партію військової техніки й обладнання. Зокрема, українські військові мали отримати чотири гусеничні всюдиходи BV 206 і два танкові тягачі HX81. 

Додамо, 10 жовтня в Німеччині анонсували "зимовий пакет" військової підтримки України. За інформацією Міністерства оборони Німеччини, загальна вартість цієї допомоги — один мільярд євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 15:08