Йона Нейдхарт. Джерело: blick.ch

Швейцарець, який воював за Україну, добровільно здався поліції на батьківщині

Йона Нейдхарт із Цюриха впродовж двох років воював в Інтернаціональному легіоні в Україні проти російських військ. Нещодавно він повернувся додому, а 14 червня добровільно здався поліції через порушення військового законодавства.

Про це повідомило видання Blick. Журналісти з’ясували, що Нейдхарт воював в Україні з березня 2022 року на посаді кулеметника в Інтернаціональному легіоні, що є порушенням швейцарського військового законодавства.

Військова служба на користь іноземної держави є кримінальним злочином. Стаття 94 Військово-кримінального кодексу Швейцарії передбачає покарання у вигляді штрафу або до трьох років ув'язнення. Чоловік нещодавно повернувся додому і в п’ятницю добровільно здався поліції Берна.

"Я залишаюся твердим у своєму рішенні боротися за Україну, а, отже, за демократію", — пояснив він журналістам.

За словами Нейдхарта, він не боїться потрапити до в’язниці та не відкидає, що після можливого тюремного ув’язнення знову поїде в Україну.

Доброволець пішов у поліцію якраз напередодні Глобального саміту миру у швейцарському Бюргенштоку.

"Ця конференція — жарт. Якщо ви справді хочете допомогти Україні, то повинні дати їй можливість перемогти росіян у військовому плані. Ви повинні спочатку зламати росіян, перш ніж вести з ними переговори, а не навпаки", — наголосив Нейдхарт.

Нагадаємо, що в грудні минулого року два ветерани морської піхоти США загинули в Україні. Ітан Гертвек і Грем Дейл добровольцями воювали в Інтернаціональному легіоні проти російських агресорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.06.2024 13:39