Фото: РАР

На війні в Україні загинув командир взводу Інтернаціонального легіону Міхал Журек

В боях за Україну загинув доброволець з Польщі Міхал Журек. Він був командиром взводу Інтернаціонального легіону Збройних Сил України.

Про це повідомляє TVPinfo.

За даними видання, Міхал отримав важке поранення в голову в Бахмуті, помер 25 березня в лікарні Дніпра.

Його дружина Агата Журек розповіла, що чоловік вирішив поїхати в Україну в квітні минулого року. Після повернення він збирався служити у Війську Польському.

"Він сказав, що буде боротися за свободу України і безпеку Польщі", — сказала вона.

Жінка зазначила, що через місяць чоловік повинен був повертатися додому. У нього залишилося четверо дітей у віці від 12 до 18 років.

У п'ятницю, 14 квітня, у польському Браліні відбулася церемонія поховання добровольця. За даними видання "Укрінформ", у жалобних заходах взяла участь українська делегація, зокрема генконсул України у Вроцлаві Юрій Токар та українські військові.

Під час церемонії прощання на труну загиблого було покладено український прапор, який потім було передано найближчим Героя, на його могилу українська делегація поклала вінки від військових побратимів та від українського народу. Українська делегація висловила співчуття матері, дружині та дітям Героя.

Нагадаємо, 11 квітня повідомлялося, що у боях за Бахмут загинув український спортсмен Костянтин Денека. Відомий велогонщик служив в одному зі спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2023 22:17