Фото: Офіс президента

Швейцарія оголосила про фінансову підтримку України до 2028 року: про яку суму йдеться

Швейцарія виділить Україні 1,7 мільярда доларів (1,5 мільярда франків). Кошти будуть надходити з 2025 до 2028 року.

Про це повідомила президентка Швейцарії Віола Амгерд на спільній прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським.

"На підтримку України Швейцарія запланувала на період наступної стратегії міжнародного співробітництва з 2025 по 2028 рік 1,5 млрд франків", — заявила вона.

До того ж вона підкреслила, що ключовим питанням відновлення України є розмінування територій. Тому Швейцарія приділяє цьому велику увагу.

"Ще у вересні Федеральна Рада оголосила гуманітарне розмінування пріоритетом і затвердила розрахований на чотири роки пакет допомоги у розмірі 100 мільйонів франків. У жовтні цього року вже відбудеться конференція з цього питання. Якщо у такій великій країні-експортері, як Україна, збиратиметься менше врожаю харчових продуктів, це, як відомо, матиме глобальні негативні наслідки", — додала президентка Швейцарії.

Варто додати, що на прес-конференції президент Володимир Зеленський заявив, що Україна та Швейцарія розпочають підготовку до проведення глобального "саміту миру" на рівні лідерів держав. Своєю чергою Віола Амгерд наголосила, що питання впровадження мирних ініціатив Києва було одним із головних під час її зустрічі з українським президентом.

Нагадаємо, 15 січня президент Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швейцарії. Очільник держави вже провів зустріч із головами обох палат і головами фракцій парламенту Швейцарії. Зокрема, український гарант поговорив із головою Національної ради Федеральних зборів Швейцарії Еріком Нуссбаумером і головою Ради кантонів Євою Герцог, а також із головами партій і фракцій Федеральних зборів країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.01.2024 19:59