Фото: Reuters

Зеленський прибув до Швейцарії: з ким зустрінеться президент

У понеділок, 15 січня, президент Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Швейцарії. Лідер держави проведе кілька важливих зустрічей та візьме участь у Давоському форумі.

Про це свідчить повідомлення гаранта у Telegram.

"Прибув до Швейцарії з робочим візитом. Зустрінуся з лідерами країни та візьму участь у Давоському форумі", — заявив очільник української держави.

За його словами, у Берні відбудуться переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій та пані президенткою Віолою Амхерд.

"Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення", — наголосив президент.

До того ж Зеленський проведе переговори, на яких головними темами будуть: повернення викрадених дітей в Україну, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпраця щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови нашої держави.

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", — додав гарант.

Нагадаємо, 14 січня у Давосі відбулася четверта зустріч радників з нацбезпеки щодо української Формули миру. Серед учасників — 81 країна та міжнародна організація. 

Додамо, під час зустрічі у Давосі щодо української Формули миру деякі світові лідери пропонували враховувати думку Кремля під час врегулювання війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.01.2024 14:12