Папа Римський Франциск. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Швейцарія запросила Папу Римського на Глобальний саміт миру поговорити про Україну

Глобальний саміт щодо української "Формули миру" відбудеться в червні цього року у швейцарському Бюргенштоці. Президентка Швейцарії Віола Амгерд запросила туди Папу Римського Франциска.

Про це повідомило швейцарське видання Blick. Це відбулося в суботу, 4 травня. Тоді Амгерд зустрічалася з понтифіком і спілкувалася з ним, серед іншого, про війну Росії проти України та інші "проблемні місця" у світі.

"Ми запросили Святий Престол. Ватикан дуже позитивно ставиться до мирної конференції", — сказала швейцарська президентка в інтерв'ю журналістам, коментуючи зустріч з Папою Римським.

Як відомо, на початку травня президент України Володимир Зеленський офіційно анонсував проведення Глобального саміту миру у Швейцарії. Зустріч пройде 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. На нього запросили представників усіх континентів, однак Росії там не буде. Проте її участь не виключена в майбутньому, якщо Москва погодиться на мирний план, розроблений в рамках переговорів у Швейцарії.

Нагадаємо, що 25 квітня Папа Римський Франциск знову згадав Україну в контексті війни. Понтифік закликав до миру у всьому світі та заявив, що через війну українські діти розучилися посміхатися. На тлі війн, що тривають в усьому світі, Папа закликав країни до миру та додав, що "досягнутий мир кращий, ніж нескінченна війна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.05.2024 21:13