Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

"Сигнал до пробудження": Макрон пояснив свою заяву про відправлення військ в Україну

Заява президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправлення військ в Україну є необхідним сигналом до пробудження суспільства. Французька молодь має усвідомити, що таке війна.

Слова Макрона цитує TF1 Info. Французький лідер наголосив, що демократія є під загрозою, тому "всі мають бути готовими захищати Францію".

"Ці побоювання є необхідним сигналом для пробудження", — сказав Макрон, реагуючи на реакцію суспільства щодо його заяви про можливе відправлення військ в Україну.

За словами Макрона, французька молодь "має розуміти, що таке війна в Україні".

"Якщо Україна впаде, якщо ми вирішимо відмовитися від неї, наслідки будуть прямими для нас, тому що де зупиниться імперіалістична сила, якщо вона зможе просунутися так близько до нас? "Наші демократії все ще треба захищати. Загроза існує, тому ми повинні бути готові захищати Республіку", — резюмував Еммануель Макрон.

Зазначимо, що після конференції з підтримки України в Парижі, яка відбулася 26 лютого, Емануель Макрон заявив, що союзники України створять коаліцію з надання далекобійної зброї для ЗСУ. Також французький президент наголосив, що в майбутньому не можна відкидати й відправлення в Україну західних військових.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський підтримав ініціативу лідара Франції Еммануеля Макрона, який шукає можливості для зміцнення Сил оборони. Зокрема, йдеться про відправлення військ країн Заходу в Україну.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ країн Заходу в Україну може призвести до Третьої світової війни. Водночас очільник МЗС Італії наголосив, що його країна захищає міжнародне право і свободу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 18:33